Wandelbrochures

Tombergwandeling

Busingenwandeling

Moeillewandeling

Vijverselewandeling

Onze wandelbrochures bevatten elk een routebeschrijving en een plannetje. Naast wat basisinformatie over de natuur geven wij ook wat wetenswaardigheden aangaande minder natuurlijke elementen die je langs het traject kan waarnemen (gebouwen, constructies, ...). Zelfs voor iemand die reeds alles afweet van de natuur is de brochure dus toch nog iets meer dan een wegwijzer.

In het met straten doorsneden Vlaanderen is het niet mogelijk nog kilometers te wandelen zonder op asfalt of beton te komen. Met onze wandelingen zoeken wij echter naar paadjes waar natuur nog zicht- en voelbaar is. Wij komen dan ook soms op plaatsen waar uitbundige plantengroei de doorgang kan bemoeilijken, vooral in de zomer. Een paar stevige schoenen en bij nat weer rubberlaarzen zijn dan ook aanbevolen. Hou er ook rekening mee dat een streling van brandnetels op je blote been misschien wel heilzaam is tegen reuma maar door de meeste mensen niet echt als leuk wordt ervaren.  Een lange broek is misschien het overwegen waard.

Onze wandelbrochures overbodig?
Door het ontstaan van het knooppuntennetwerk voor wandelwegen in Lennik en enkele naburige gemeenten worden onze brochures in zekere zin overbodig maar ze blijven wel nuttig om onderweg wat bij te leren over de natuur die je er tegenkomt. Uiteraard zullen wij ons voor toekomstige brochures baseren op dit knooppuntensysteem en misschien kunnen wij ons nog beter toeleggen op het aangeven en/of beschrijven van interessante natuurwaarnemingen. Uiteraard zullen wij ook voor onze gegidste natuurwandelingen gretig gebruik maken van deze paden.

Bossuytwandeling